Международни организации от учени и медици предоставят независими експертни становища и коментират научната информация относно електромагнитните полета и 5G


Огромен брой учени от цял свят се обединяват в международни групи и предоставят становища и много научна информация относно електромагнитните полета и 5G. 

Ще обърнат ли внимание на техните становища българските медии и политици или ще продължат да се правят, че тези учени и техните становища и мнения не съществуват?
Следва кратко резюме на научните становища и доказателства, предоставени като големи бази от данни:

1) Над 250 учени от 43 нации са подписали Апел за предпазване на населението от излагане на нейонизиращите електромагнитни полета. 
Може да видите техния сайт тук: https://emfscientist.org/
“Многобройни научни публикации показват, че електромагнитните полета засягат живите организми на нива, доста под повечето международни и национални нива приети за безопасни. Ефектите включват повишен риск от рак, клетъчен стрес, увеличаване на вредните свободни радикали, генетични увреждания, структурни и функционални промени в репродуктивната система, дефицит на учене и памет, неврологични разстройства и отрицателни въздействия върху общото благосъстояние на хората. Щетите надхвърлят човешката раса, тъй като има все повече доказателства за вредно въздействие както върху растенията, така и върху животните.” – пишат те в Апела си, наличен тук.

2)  (Видео: 2 мин.) Апел до ООН на група от над 160 международни учени и инженери за спешни мерки относно електромагнитните полета (ЕМП). От тяхно име професор Мартин Бланк от отдела по физиология и клетъчна биофизика на Колумбийския университет заявява, че изкуствените електромагнитни полета унищожават живите клетки в организма. Професор Бланк споменава, че откакто мобилните телефони са се разпространили, количеството на рак на мозъка сред младите хора се е утроило. Професор Бланк също така заявява, че с целокупното човечество се извършва огромен биологичен експеримент и че ООН и международните организации не предприемат нужните мерки, а вместо това в комитетите, които взимат решения относно стандартите по безопасност, заседават хора, които не са истински, независими учени и недопускат подобен род учени на своите заседания.
Видеото може да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=cSB9dIkAUoI

3) На научния сайт https://bioinitiative.org/ 29 автори, които притежават научни степени по медицина са предоставили голямо количество научна информация по темата, включително резюмета на изследвания по теми и материали за пресата.  

4) Независимата организация "EM Radiation Research Trust" има за цел да предостави на обществеността и медиите фактите за електромагнитното излъчване и здравето ни. Тя обяснява по разбираем за обществеността и медиите начин често неясните научни доказателства по въпроса Организацията се финансира единствено от дарения и е предоставен благотворителен статус. 
Организацията е привлякла впечатляваща международна група от учени, лекари и специалисти за съветници и сътрудници относно предоставяната информация – те са описани тук: https://www.radiationresearch.org/about-us/advisory-committee/ 

Относно 5G "EM Radiation Research Trust" предоставя внушително количество научна информация  в разбирем вид тук:  https://www.radiationresearch.org/category/5g/.
Видео от "EM Radiation Research Trust". Девет лекции на водещи учени по темата за ЕМП са публикувани тук: https://www.youtube.com/channel/UCqqCk-hFKQkHAipP0xaWsAw/videos 

5) "Инициативата за компетентна защита на хората, околната среда и демокрацията" (Die Kompetenzinitiative zum Schutz von Mensch, Umwelt und Demokratie) е международна, интердисциплинарна и непартийна професионална асоциация, обединяваща учени, лекари, юристи и техници. Тя е ангажирана с модерното здраве и опазване на околната среда, особено в областта на мобилните и комуникационните технологии.
Със своите публикации и конференции Инициативата подкрепя констатациите на независимите изследвания и наука. Ето нейната страница: https://kompetenzinitiative.com/ueber-uns/
Инициативата е призната за нестопанска организация. Програмата за  здравеопазване не е стока!  предоставя по-подробна информация за притесненията на инициативата.
Работата на инициативата е много добре приета от експерти и широката общественост. Той се е развил в цяла Германия и международна мрежа, която работи съвместно с много други специализирани и граждански инициативи.
През 2009 г. "Инициативата за компетентна защита на хората, околната среда и демокрацията" беше отличена от фондацията на Гьоте в Базел  за международния си ангажимент към околната среда.
"Инициативата за компетентна защита на хората, околната среда и демокрацията" публикува на немски език образователната брошура 
"5G като сериозно глобално предизвикателство" https://kompetenzinitiative.com/wp-content/uploads/2019/08/2019-03-25_RZ-pall-webvorlage.pdf

3) Лекари от все повече държави се обединяват около едно и също становище относно 5G като настояват за предпазливост и въздържане от прилагане на 5G-технологията преди да е доказана нейната безопасност:


Петиция https://www.change.org/p/the-world-s-platform-for-change-stop-5g-bulgaria за забрана на 5G в България! (изисква се потвърждение на изпратения имейл)
Вижте повече във Фейсбук в група:

Stop5G Bulgaria   







Comments

Popular posts from this blog

Списък научни публикации (List of scientific publications)

Селектирани научни публикации за вредата от 5G

"Електромагнитни вълни и репродуктивната система / Electromagnetic waves and the reproductive system"