Доклад - анализ на проф. Мартин Пол до Европейската комисия относно предстоящото въвеждане на 5G технологията (резюме)

Огромният риск за общественото здраве в Европейския Съюз, САЩ и целия свят Докладът е съставен и написан от Мартин Л. Пол (Martin L. Pall), Почетен професор по биохимия и медицински науки към Вашингтонския държавен университет; Бакалавър по физика; Член на сдружението Phi Beta Kappa за завършилите с отличие студенти към университета Джон Хопкинс; Професор по биохимия и генетика към Калифорнийския технически университет. Адрес: 638 NE 41st Ave., Portland, OR 97232, USA имейл: martin_pall@wsu.edu тел: 503-232-3883 дата: 17 май 2018 Забележка : В този доклад думата ”ефекти” се отнася за биологичните промени настъпващи в организма. Съкращението ”ЕМП” (Електро-магнитни полета) обозначава всички съвременни изкуствени нейонизиращи микровълнови електромагнитни честоти, излъчвани от модерните електромагнитни инсталации.
РЕЗЮМЕ НА ДОКЛАДА Hие знаем, че има огромно количество литература, демонстрираща с високо ниво на научна сигурност, че излагането на нейонизираща (бел.прев. – неизгаряща) радиация от микровълновите радиочестоти на електромагнитния спектър причинява 8 (осем) различни патофизиологични ефекта върху живите организми.
В настоящия доклад, този факт е онагледен в зоната от минимум 12 до максимум 34 научни изследвания по всеки един от тези биологични ефекти, като всяко такова научно изследване е посочено в Първа глава на доклада. Също така тези данни осигуряват голямо количество доказателства за съществуването на всеки един от горепосочените биологични ефекти.
Тези нейонизиращи електромагнитни полета:
атакуват нашите нервни системи, включително мозъците ни, което води до широкото разпространение на неврологични и невропсихиатрични ефекти и вероятно до появата и на много други такива. АТАКАТА ВЪРХУ ЧОВЕШКАТА НЕРВНА СИСТЕМА буди сериозно безпокойство.
атакуват нашата ендокринна (хормонална) система. В този контекст, основните неща, които ни правят функционално различни от едноклетъчните организми, са нервната система и ендокринната система – дори обикновените плоски червеи се нуждаят от тези две системи, за да функционират като многоклетъчни организми. Следователно, последиците от нарушаване функциите на тези две биорегулиращи системи са огромни и неглижирането на тези научни открития би било една пълна пародия.
създават оксидативен стрес и свободни радикали, а принципно тези два фактора играят централна роля във всички хронични заболявания.
атакуват ДНК-то на нашите клетки, и предизвикват скъсване или само на едната или и на общо двете ДНК нишки. Това от своя страна води до образуването на рак, а също така и до мутации в зародишните клетки, което пък е причина за появата на мутации в поколенията на бъдещите новородени индивиди.
причиняват повишени нива на апоптоза (програмирана клетъчна смърт), което пък само по себе си играе особено важна роля в предизвикването както на невродегенеративни болести, така и на безплодие.
намаляват мъжката и женската плодовитост, понижават нивата на половите хормони, причиняват ниско либидо и повишени нива на спонтанен аборт, и както вече беше посочено, атакуват ДНК-то на сперматозоидите.
произвеждат прекомерни количества вътреклетъчен калций [Са2 +] и прекомерно високи нива на калциево-клетъчно сигнализиране.
атакуват клетките на нашите тела, за да причиняват рак. Смята се, че този род атаки, се осъществява чрез 15 различни вида механизми по време на самия ракообразуващ процес.
Налице е също така и значително количество изследвания показващи, че електромагнитните полета причинят и други биологични смущения, включително и животозастрашаващи сърдечносъдови ефекти (виж Глава 3).
В допълнение към това, има значително количество доказателства навеждащи на мисълта, че изкуствените електромагнитни полета причиняват деменция в много ранен стадий от човешкия живот, включително и Алцхаймер, както и дигитални и други видове деменции (виж Глава 3).
Също така има и доказателства, че излагането на ЕМП в майчината утроба и малко след раждането може да предизвика Дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) и аутизъм при новородените (виж Глава 5).

***
Всеки един от тези биологични ефекти върху организма се осъществява чрез основният механизъм на действие на микровълновите / нискочестотните електромагнитни полета, а именно, чрез активирането на волтаж-зависимите калциеви канали (ВЗКК) (виж Глава 2).
Всеки от тези биологични ефекти се причинява чрез това, което се нарича ”активиране на ВЗКК ефектите надолу по веригата“. Следователно, ние добре знаем не само че тези биологични ефекти наистина се случват, но и също така познаваме техния механизъм на проявление. Извънредната волтова чувствителност на ВЗКК сензорите спрямо влиянието на електромагнитните полета (ЕМП) ни демонстрира, че сегашните законови препоръки по безопасност позволяват човечеството да бъде изложено на нива от ЕМП влияния, които са около 7,2 милиона пъти по-високи от разумно допустимото. Това ниво на ВЗКК сензорна чувствителност е изчислено чрез методологията на физиката. От това следва, че и физиката и биологията посочват един и същи механизъм на действие на тази нейонизиращата електромагнитна радиация.
***
Тези различни ефекти върху биологичните организми очевидно предизвикват много сериозни притеснения. Тяхното влияние се задълбочава много повече и те се превръщат в заплаха за живота, особено като се вземе предвид, че едновременно някои от тези ефекти се натрупват с времето в организма и че също така след определен период те стават необратими.
Има значително количество доказателства за кумулативния характер и окончателната необратимост на неврологичните / невропсихиатричните ефекти, на репродуктивните ефекти, на мутационните ДНК ефекти, на сърдечносъдовите ефекти и на някои хормонални ефекти (виж Глава 3).
Всеки един случай на причинно-следствена връзка между нейонизиращата електромагнитна радиация и развитието на Дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) и аутизъм може да прибави допълнителни притеснения към вече съществуващите (тук кумулативният ефект е найвероятно ограничен до периода преди самото раждане). След като знаем, че броят на сперматозоидите при мъжете в технологично напреднали страни е намалял с над 50%, е трудно да се избегне заключението, че по-голямата част от населението в тези страни е вече значително засегнато.
Същият извод може да се направи и въз основа на широко разпространения характер на нервно-психичните заболявания в тези развити страни. Гореспоменатите два ефекта ще придобиват все по-лошо и по-лошо изражение, дори и без увеличаването на настоящето ниво на нейонизираща радиация, точно поради кумулативния характер и необратимостта на тези ефекти. Очаквам да видим катастрофално понижение в човешкото възпроизводство до почти до нулева раждаемост, точно така както се е случило при проучванията с мишки направени от Mаграс (Magras) и Ксенос (Xenos) през 1997 г., като по моите изчисления това би трябвало да се случи в рамките на следващите около 5 години, при това без да се увеличават сегашните нива на излагане на нейонизираща електромагнитна радиация. Очевидно е, че 4G и 5G ще влошат положението още повече.
По същия начин, аз очаквам, че влошаването на човешката мозъчна функция, на което сме вече свидетели, ще подпише окончателната присъда на човечеството, ако ние не успеем да действаме бързо и енергично. Възможно е функциите на човешкия мозък в глобален мащаб да станат напълно недееспособни за справянето с подобен род мегакризисна ситуация.
***
Възможно е някой да оспори, че част от този сценарий може и да не се развие според очакванията ми, въпреки че тези очаквания се базират на най-добрите налични доказателства. Човек би могъл да оспори дори всички тези мои очаквания. Въпреки това, когато имаме значителен риск от множество екзистенциални заплахи за всяка една технологично напреднала нация на Земята, евентуалният ни провал да вземем енергични мерки ще означава, че има много голяма вероятност за пълното унищожаване на тези напреднали общества.
Освен това, хаосът, който неизбежно би последвал в един свят, в който все още има ядрени оръжия, може да доведе до изчезването на човешкия род. Лице в лице с подобен вид рискове, единственият разумен ход е да се действа решително за спирането на всякакво допълнително излагане на нов тип радиация и за намаляването на текущите нива на нейонизиращо радиационно излагане.
Човек може да използва интернет и чрез кабелна връзка. Също така, ние можем значително да намалим радиацията от мобилните клетки и мобилните телефони. Ако е нужно, дигиталните безжични електромери и топломери също могат да работят чрез кабелна връзка.

*** Над 60% от този доклад (Глава 5 и Глава 6), се фокусира върху провала на:

- Научния комитет по извънредните и новоидентифицирани здравни рискове (SCENIHR),
- телекомуникационната индустрия,
- Американската федерална комисия по телекомуникациите (FCC) и
- Американската администрация по храните и лекарствата (FDA),
да направят изявления, които да са адекватни на настоящите научни открития. Многократно техните изявления пропускат да споменат много факти, а често и дори всички факти от най-важните научни сведения. Техните изявления са не само пълни с пропуски, но и с лесно доказуеми лъжи и с фалшива логика.
Това се е случвало често, когато сме знаели, че тези институции са много подобре осведомени в конкретния случай. Всичко това се случваше в едно с енергичните усилия на телекомуникационната индустрия да покварява науката, като атакува отделните учени, чиято единствена вина е била, че са достигнали до определени важни констатации, които не се харесват на телекомуникационната индустрия. Тези атаки са били в ход паралелно със сериозните усилия за корумпирането на две от агенциите, които имат важни регулаторни роли.
Също така възникват и възможни опасения за това, че конкретни научни изследвания биват повлиявани от телекомуникационната индустрия. Всички безжични устройства за комуникация излъчват поляризирани електромагнитни сигнали, които пренасят информацията си чрез пулсации. Комбинацията от пулсациите и процеса на поляризация карат тези електромагнитни вълни да влияят в много по-голяма степен на живите организми.
Има и още 3 други фактора, които също допринасят за появата на биологични ефекти в живите организми. Възможно е няколко повлияни от индустрията изследвания да са използвали точно тези 3 допълнителни фактора наред с много малко на брой отделни животни по време на собствените им изследвания, за да генерират нарочни резултати, чиято евентуална цел е била доказване липсата на биологични ефекти (виж Глава 5).
Към този момент не е ясно дали този род опасения могат де се отнесат само към ограничен брой изследвания или пък към голям брой такива.

***
Досега Европейската комисия не е направила нищо, за да защити европейските граждани от всички тези изключително сериозни здравни рискове, като същото се отнася и за FDA, EPA и Националния онкологичен институт, които от друга страна не са направили нищо, за да защитят американските граждани.

Американската федералната комисия по комуникациите е дори още полоша в това отношение заради енергичните си действия, които злонамерено не зачитат нашето здраве.
Цялата статия на Мартин Л. Пол вижте на следните места:
Оригинал на английски език: https://www.radiationresearch.org/wp-content/uploads/2018/06/EU-EMF2018-6-11US3.pdf

На български език - като PDF-файл в секция Файлова във Фейсбук групата Stop5GBulgaria
Повече по темата вижте в Групата STOP 5G: https://www.facebook.com/groups/316274899061448/

Подпишете петиция против въвеждането та 5G в България тук:
https://www.change.org/p/the-world-s-platform-for-change-stop-5g-bulgaria?fbclid=IwAR028g_dc7-gODr51iDW3tUBFOWl7o7AidL7JDPLQXkeJD44smtbqE85L8I
Превод на статията: Търсач Скитник

Comments

Popular posts from this blog

Списък научни публикации (List of scientific publications)

"Електромагнитни вълни и репродуктивната система / Electromagnetic waves and the reproductive system"

Селектирани научни публикации за вредата от 5G