5G И УВРЕЖДАНЕ НА ЗДРАВЕТО - РАК


УЧЕНИТЕ: ВЕЧЕ ИМА ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ ЕЛЕКТРОМАГНИТНИТЕ ИЗЛЪЧВАНИЯ СА КАНЦЕРОГЕННИ ЗА ХОРАТА (ПРИЧИНЯВАТ РАК)

Националната токсикологична програма (НТП) на САЩ е федерална, междуведомствена програма, която провежда  проучвания за 30 милиона долара, предназначени за изпитване на приетите в страната ограничения за електромагнитни излъчвания. В проучването за безопасност "Радиочестотна радиация от мобилни телефони" са намерени "ясни доказателства" за рак, увреждане на сърцето и увреждане на ДНК (NIEHS, 2018) от излъчвания като тези на мобилните телефони. 

Ракът на сърцето и мозъка, открит при плъховете в НТП, е един и същ тип клетки с тези на тумори, за които изследователите установяват, че се увеличават при хора, които използват мобилни телефони повече от 10 години, както е публикувано в BioMed Research (Carlberg & Hardell, 2017). Така изследователите твърдят в Международното списание по онкология , че  доказателствата на НТП с изследванията на животни потвърждават данните, наблюдавани при хора, свързани с появата или развитието на рака и излагането на радиочестотна радиация (Carlberg & Hardell, 2019).

Научната статия „Актуализация на епидемиологията на рака, след оценката на IARC за 2011 г. на радиочестотни електромагнитни полета “, публикувана в Environmental Research, е изчерпателен изследователски преглед на ефектите на радиочестотните излъчвания е при изследвания върху хора и животни. Прегледът заключава, че научните доказателства вече са достътъчни за заключение, че радиочестотното лъчение е канцерогенно за хората ( Miller, 2018 ). Няколко публикувани по-рано проучвания също заключават, че RF причинява различни видове рак, например Carlberg & Hardell, 2017, публикувана в BioMed Research International ; Atzman et al., 2016, публикувано в International Journal Cancer Clinical Research; и Peleg et al., 2018, публикувано в Environmental Research.

Още внушителни научни данни за връзката на масово използваните мобилни телефони с рака и други увреждания на здравето са налични на източника на по-горните текстове: https://ehtrust.org/scientific-research-on-5g-and-health/





Comments

Popular posts from this blog

Списък научни публикации (List of scientific publications)

Селектирани научни публикации за вредата от 5G

"Електромагнитни вълни и репродуктивната система / Electromagnetic waves and the reproductive system"